Sandy’s cupcakes

Här kommer ett av mina favoritrecept på cupcakes. Bakade helt utan mjölk och ägg.  Lika perfekt till vanliga fikat som kalaset. Dessa går att variera i oändlighet.

IMG_20151229_105307


12 cupcakes

Cupcakes
2,5 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,5 dl socker
0,75 dl kakao
1,5 dl rapsolja

Frosting
100 g mjukt mjölkfritt margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk sojamjölk
3 msk kakao
Dekoration (exempelvis strössel eller bär)


Cupcakes

  1. Blanda sojamjölken med äppelcidervinägern i ett glas och vänta några minuter. 
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål. 
  3. Häll i rapsoljan. 
  4. Häll i sojamjölken och äppelcidervinägern i smeten och rör om. 
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. 
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Frosting

  1. Blanda florsocker, kakao och smula ned margarinet i blandningen. 
  2. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt sojamjölken. 
  3. Vispa på hög hastighet tills cremen är fluffig, ca 5 minuter. 
  4. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med exempelvis strössel.

FB_IMG_1451378694795

 

Annonser

En reaktion till “Sandy’s cupcakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s